Fiskspa

Vårt fiskspa erbjuder fiskpedikyr med platser för 1 eller 2 personer där ni i lugn och ro får behandling för era fötter. Våra fiskar ger dig en mikromassage som mjukar upp förhårdnader och rengör huden. Behandlingen ger förfriskning till trötta ben. Vi använder fisksorten Kangal Garra Rufa, även kallad "doktorsfisken", som äter döda hudpartiklar från dina fötter. De äter aldrig frisk eller levande vävnad. Samtidigt som fiskarna äter producerar de i gengäld enzymer. Enzymet anses vara bra för personer med eksem, psoriasis m.fl. hudåkommor. Fiskarna har inga tänder utan 'nibblar' bort den döda huden.

OBS! Behandlingen passar ej för dig med fotsvamp eller öppet sår på fötterna/längst ner på benen. Det är också viktigt att ni inte använder fotkräm eller olja på fötter/ben samma dag som behandlingen. Detta för att våra små fiskar inte mår så bra av kemikalier.

Fisken härstammar från flodbankar i Turkiet där det påstås att en herde som skadat sin fot hittade en värmekälla. När han satt sig ner för att vila sig en stund märkte hann att fiskarna 'nibblade' på hans fötter. Han märkte att hans skadade fot läkte snabbare tack vare fiskarna.